Mir Se Erdhet Ne Forumin Dj Erjoni

Shikim Te Kendshem
 
ForumFaqa StartueseGalleryCalendarPytėsoriKėrkoRegjistrohuLista AnėtarėveGrupet e Anėtarėveidentifikimi

Share | 
 

 Kek me geshtenja

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė 
AutoriMesazh
Admin
Dj-Erjoni
Dj-Erjoni


Numri i postimeve : 420
Registration date : 01/11/2007

MesazhTitulli: Kek me geshtenja   Thu Jan 29, 2009 2:17 am

Kek me geshtenja

3 veze
1 gote vaj
1,5 gote sheqer
1 luge ēaji sode buke
1 gote kos (po qe pakez si i tharet akoma me mire)
miell me sy sa te krijohet nje brume elastik


300 gr geshtenja
2 dardhe
pak mjalte

Zijini geshtenjat dhe qerrojini me pas. Lejini te pacopetuara. Nga ana tjeter hiqjani dardhave lekuren dhe grijini holle. Me pas lijini ne nje tenxhere me mjaltin te zihen ne zjarr te ulet deri sa te krijohet nje si karamel i lehte. Shtojini dhe geshtenjat aty dhe perzijini.

Per kekun: Se pari rrihni vezet me sheqerin mire dhe me pas shtoni vajin dhe kosin dhe perzijeni serish. Me pas shtoni miellin ku do te keni hedhur dhe soden e bukes. Perzijeni mire deri sa te krijohet nje si brume elastik. Me pas derdhni gjysmen e tij ne kallepin e kekut qe do ta keni lyer me pare me pak gjalpe. Ne mes hidhni harxhin me geshtenja qe pergatitet me pare dhe me pas siper hidhni dhe pjesen tjeter te brumit siper duke u kujdesur qe te shtrohet njesoj ne ēdo drejtim. Me pas vijeni te piqet ne 170 gr C perreth 40? ne furren qe do ta keni ngrohur pak ēaste me pare.
Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit http://dj-erjoni.do-talk.com
 
Kek me geshtenja
Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Mir Se Erdhet Ne Forumin Dj Erjoni :: Kuzhina Shqiptare-
Kėrce tek: